Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri Ružomberku sa zrazili tri autá, vodička nehodu neprežila
Zdielať na
Krimi

Pri Ružomberku sa zrazili tri autá, vodička nehodu neprežila

RUŽOMBEROK / Život 50-ročnej ženy vyhasol v stredu ráno po čelnom náraze pri nehode neďaleko Ružomberka. Vodič druhého auta išiel podľa svedkov veľmi rýchlo a v zákrute vyletel do protismeru. Pre tragickú dopravnú nehodu bola uzavretá cesta medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom za obcou Likavka.

Záchranné zložky vyrazili k vážnej dopravnej nehode medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom v stredu krátko pred pol deviatou ráno. Tri zdemolované autá úplne zablokovali hlavný cestný ťah. Podľa svedkov, vodič volkswagenu nezvládol prejazd zákrutou a vyletel do protismeru, kde sa čelne zrazil s modrým subaru. "Ževraj išiel dvesto dole kopcom. Mladý chlapec neskúsený dostane silné auto do ruky a takto to dopadne. A najhoršie je na tom to, že doplatí na to nevinný," povedal svedok nehody Marián.

Po silnom náraze auto odhodilo do fordu a následne do zvodidiel. Vodička zo subaru zostala v prevrátenom aute zakliesnená a utrpela zranenia, ktoré neboli zlúčiteľné so životom.​ "Po našom príchode osoba nejavila známky života a lekár skonštatoval smrť. Vozidlá boli zabezpečené proti vzniku požiaru a uniknuté látky, boli na niekoľkých metrov posypané sorbentom," povedal veliteľ zásahu Michal Žilinčan.

Mladík vyšiel zo zdemolovaného auta len s drobnými poraneniami. "Vodič druhého z áut sa zranil ľahko, tiekla mu krv z nosa. Pre vylúčenie vnútorných zranení bol prevezený do nemocnice," povedala hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová.

Počas dokumentovania nehody cestu na viac ako dve hodiny úplne uzavreli. "Štátna cesta prvej triedy bola na čas nevyhnutný na prácu záchranných zložiek a vyšetrovanie nehody uzavretá," dodal Michal Žilinčan. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okoľnosti dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania," povedala hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy