Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na cestách umierali chodci aj cyklisti
Zdielať na
Krimi

Na cestách umierali chodci aj cyklisti

SLOVENSKO / Uplynulý týždeň bol mimoriadne tragický pre chodcov a cyklistov. Len v trnavskom kraji polícia riešila 7 dopravných nehôd, pričom dvaja ľudia zomreli. V bratislavskom kraji zahynuli štyria chodci. Polícia vyzýva chodcov tiež cyklistov aj vodičov k opatrnosti.

Tragédia sa stala aj dnes ráno po šiestej hodine medzi obcami Zavar a Šúrovce. 23-ročný cyklista zo Serede prešiel do protismeru, kde ho zachytilo prichádzajúce auto. Pri čelnej zrážke sa ťažko zranil a záchranári ho previezli do nemocnice. Bicykel pritom svietil a mal aj reflexné prvky. Polícia naďalej vyšetruje prečo prešiel do protismeru.

Nehoda v Hlohovci skončila tragicky

V piatok dopadla tragicky kolízia medzi autom a bicyklom pri nákupnom centre v Hlohovci. 18-ročná vodička narazila do bicykla prednou časťou svojho auta. 61-ročná žena na bicykli sa pritom ťažko zranila a v trnavskej nemocnici na druhý deň zraneniam podľahla. 

V Trnave mali dievčatá šťastie

V čase nehody v Hlohovci nastala podobná situácia aj v Trnave. 26-ročný taxikár ignoroval červenú a prešiel cez priechod pre chodcov. Práve cez neho prechádzali dve chodkyne. 15 a 16-ročné dievčatá skončili v nemocnici, našťastie len s ľahšími zraneniami. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa, Mária Linkešová, mužovi zadržali aj vodičský preukaz: "Podrobili ho dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania."

Dve ženy na kapote 

51-ročná vodička v Galante nedala prednosť na priechode pre chodcov a dve mladé ženy skončili na jej kapote. Zranenia našťastie neboli život ohrozujúce. Informoval o tom hovorca záchranárov OS ZZS SR, Boris Chmel: "21-ročná žena utrepla úraz hlavy a poranenie brucha. 20-ročná žena mala úraz hlavy. Obe boli pri vedomí."

Smrť v Bratislave 

Pred týždňom zrazili na ceste chodca až dve autá. Prechádzal po rovnom úseku mimo priechodu pre chodcov na Patrónke. Nehodu opísal Ján Matušek z Hasičského a záchranného zboru BA: "Prvé vozidlo chodca zrazilo a následne bol pravdepodobne odhodený a druhé vozidlo, ktoré išlo za týmto prvým vozidlom, ho prešlo znova. Do nášho príchodu bola na mieste RZP a poskytovala mu prvú pomoc." Napriek snahe záchranárov, mužovi už nebolo pomoci. K ďalšej zbytočnej smrti prišlo v sobotu v smere z Bratislavy na Senec, len pár metrov od nadchodu určeného pre chodcov a cyklistov.  58-ročný vodič  zachytil chodca v strednom pruhu. Pár minút nato zase vodič pri výjazde z Einsteinovej na Panónsku ulicu zrazil ženu, ktorá cez priechod prchádzala s manželom a dvomi deťmi prechádzala. Žena a aj deti skončili s ľahšími zraneniami v nemocnici. 

Zásadná rada pre všetkých účastníkov cestnej premávky preto znie - žiadny alkohol, reflexné prvky a zodpovedné správanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy