Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za 14 týždňov zomrelo na cestách 14 ľudí. Chodci si neuvedomujú nebezpečenstvo
Zdielať na

Za 14 týždňov zomrelo na cestách 14 ľudí. Chodci si neuvedomujú nebezpečenstvo

KOŠICE / Už o niekoľko dní nás čakajú mimoriadne preplnené cesty. Počas dušičiek svoje autá vytiahnu na cesty aj víkendoví vodiči. Policajti upozorňujú najmä na nehody, ktoré spôsobili chodci. Ako prevenciu poskytli policajti zábery, ktoré vyrážajú dych. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Počas 14 týždňov prišlo o život na cestách 14 ľudí. "Zábery nehôd zverejňujeme práve preto, aby si účastníci cestnej premávky uvedomili, akému riziku sa vystavujú," informuje hovorkyňa policaného zboru Jana Mésarová.

"Vždy bude platiť, že každá cesta sa končí až doma," povedal expert na dopravné nehody Ján Mandelík. "Pod viac ako polovicu dopravných nehôd s účasťou chodcov zavinili samotní chodci," hovorí Mésarová. Podľa experta na dopravné nehody Mandelíka si chodci často neuvedomujú, že rozbehnuté auto vodič nedokáže zastaviť, vždy keď sa rozhodnú vstúpiť na cestu. Aj chodci môžu dostať pokutu.

ň"Nie je to len o predpisoch, ale sme ľudia medzi ľuďmi," hovorí Mandelík. Podľa experta je počas upršaných dní hrozbou, že sú pri prechádzaní cez cestu ukrytí pod dáždnikmi. "Pozrie len jedným okom a neodhadne vzdialenosť," vysvetľuje Mandelík. Najviac nebezpečenstiev bude na šoférov a chodcov číhať počas Pamiatky zosnulých.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy