Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
MAPA: Bratislavská polícia zverejnila rizikové úseky
Zdielať na
Krimi

MAPA: Bratislavská polícia zverejnila rizikové úseky

BRATISLAVA / Sychravé počasie, nepozornosť a zbytočný hazard. To sú najčastejšie príčiny dopravných nehôd. Pozrite si najrizikovejšie miesta v bratislavskom kraji. Ukážeme vám aj video z policajných kamier, na ktorých vidno, ako sú ľudia schopní riskovať.

Najrizikovejšie úseky ciest v Bratislave a okolí:

noviny.sk

​Najnovšie štatistkky hovoria, že najrizkovejšie miesta sú v Bratislave Rusovská cesta či ulica Svornosti. Najčastejšie dôvody nehôd sú stále tie isté. " V týchto úsekoch boli najčastejšími príčinami dopravných nehôd nedostatočné venovanie sa vedeniu vozidla, nedanie prednosti, ale aj nedodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Nehodovosť neklesala ani za posledných niekoľko dní. Pred týždňom v nedeľu došlo v tesnej blízkosti priechodu pre chodcov k zrážke chodca a dvoch áut. V utorok zase havaroval 34-ročný muž medzi Šenkvicami a Pezinkom. Narazil do stromu a auto skončilo na streche v poli. Vodič zomrel.

Policajti varujú pred ďalším dôvodom častých nehôd. Najmä u chodcov. "V mnohých prípadoch býva, a nielen v jesennom a zimnom období, príčinou tragických nehôd nedostatočná viditeľnosť," dodal Szeiff. 

Stovky hazardérov

Policajti vďaka kamerám v aute zachytia každý mesiac stovky hazardérov. Pri mnohých priestupkoch sú policajtom nápomocné moderné systémy, ktoré dianie pred autom sledujú. V autách ich majú od roku 2014, kedy spustili skúšobnú prevádzku. 

V mnohých prípadoch pomohli záznamy pri riešení veľkého množstva priestupkov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy