Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Škandál chirurga pokračuje aj za hranicami, doktor hovorí o nedorozumení
Zdielať na

Škandál chirurga pokračuje aj za hranicami, doktor hovorí o nedorozumení

BRATISLAVA / Muž, ktorý operoval v Bratislave bez potrebných dokladov a bez povolenia, sa na webe chválil tým, že jeho klinika má pobočky aj v zahraničí. Bratislavská župa informovala o nelegálnom konaní lekára úrady v Česku a v Rakúsku.

Kauza ambulancie fungujúcej bez úradného povolenia prerástla hranice Slovenska. "V piatok skoro ráno odišli maily už aj listami pánu primátorovi Viedne, že u nás pôsobil bez licencie, povolenia, aj ministrovi zdravotníctva Českej republiky," hovorí predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

České ministerstvo už varovanie uverejnilo na svojich stránkach. A situácia sa pre lekára z Dubaja komplikuje. "Informácie o tomto prípade už Úrad poskytol orgánom činným v trestnom konaní," informuje hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. 

Budovu vo Viedni si kontroverzný lekár na svojich webových stránkach uvádza ako sídlo svojej viedenskej kliniky. Realita je však taká, že si tu len prenajíma jednu konzultačnú miestnosť, v ktorej sa nedá operovať a tak je možné, že aj pacientky z Viedne operovával v Bratislave.

Raz za dva mesiace

Otázny lekár sa v budove podľa slov spolumajiteľa objavuje zhruba raz za dva mesiace, riadne však platí plné nájomné. Doklady o tom, že by bol plastický chirurg, ale nepredložil ani tu.

Potom ako Bratislavská župa vydala predbežné opatrenie, aby zastavila činnosť nelegálnej kliniky, mal lekár údajne vo Viedni vyhlásiť, že z Bratislavy odchádza a ponúknuť na predaj výbavu a zariadenie svojej kliniky.

"V tejto chvíli odchádza list zariadenia a dáme si záležať na doručení, že si túto zdravotnú dokumentáciu so všetkou ochranou, ktorú si to vyžaduje, chceme zobrať k nám na úrad, máme na to zákonný nárok," hovorí Frešo.

Doktor sa v sms správe vyjadril, že je šokovaný množstvom mylných informácií o svojej osobe. "Ide o nedorozumenie spôsobené tenkou deliacou čiarou medzi estetickou medicínou a estetickou chirurgiou. V pondelok osobne vyriešim túto záležitosť v sídle bratislavského samosprávneho kraja," napísal chirurg Yassine Ghazi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy