Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý vodič narazil do dreveného kostolíka
Zdielať na
Krimi

Opitý vodič narazil do dreveného kostolíka

HRANIČNÉ / Opitý šofér zaparkoval svojho bavoráka pri kostole. V dedine Hraničné poškodil národnú kultúrnu pamiatku. Ťažko povedať či pri mladíkovi zo susednej dediny stáli všetci svätí. Skončil doráňaný v nemocnici, no zrejme príde doživotne o vodičský preukaz.

Ľudia z Hraničného hovoria o tomto svojom drevenom kostolíku ako o dedinskej pýche a dnes pred omšou mu venovali špeciálnu pozornosť.

Starosta býva hneď oproti, ráno počul obrovský buchot a keď vybehol von, našiel pri zvonici toto prevrátené auto a stonajúceho mladého muža v ňom.

“....on bol úplne zmätený, vravel, že v aute je plno ľudí, hľadal mobil totálne mimo bol,“ povedal Miroslav Pokrivčák, starosta Hraničného.

Kostolík je národnou kultúrnou pamiatkou. Vodič vyletel z cesty naozaj veľmi  nešťastne a vysoko narazil. Drevené škridle sa mu zapichli do predných svetiel. Zničená bude zrejme nielen krytina ale náraz pravdepodobne poškodil aj drevené trámy

Hlavný vchod polícia uzavrela, rozhodovalo sa či omša bude alebo nie. Kňaz však vyhodnotil situáciu, že mša sa tu dá slúžiť.

 Škody sú vysoké

“Viete až do plaču mi bolo keď som toto videla,“ vzlyká obyvateľka Hraničného

K škode sa budú vyjadrovať  pamiatkari. A až potom sa rozhodne kto to všetko zaplatí.

“Nakoľko ide o národnú kultúrna pamiatku, škoda bola stanovená len predbežne na 20 tisíc eur,“ hovorí Jana Migaľová, prešovská policajná hovorkyňa

 Opitým šoférom bol aj predtým

Pred omšou sa vo veľkom diskutovalo o tom, či išiel rýchlo a ako mohol takto na ceste riskovať Odpoveďou na tieto otázky by mohla byť aj hodnota alkoholu, ktorú mladík po nehode nafúkal.

“Bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny. Dosiahol hodnotu takmer 1,3 promile,“ dodáva Jana Migaľová.

Podľa našich informácii ho policajti chytili opitého aj v roku 2013 a tak mu hrozí , že si už nikdy nebude môcť sadnúť za volant.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy