Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Alkoholový rekordman. V krvi mu namerali viac ako 5 promile
Zdielať na
Krimi

Alkoholový rekordman. V krvi mu namerali viac ako 5 promile

VYŠNÝ TVAROŽEC / Štryridsaťštyriročný muž havaroval v malej obci neďaleko Bardejova. Zišiel z cesty do priekopy, raz na jednu a potom na druhú stranu cesty. Muž bol taký opitý, že nevládal ani rozprávať. Nebol ani schopný podrobiť sa dychovej skúške. Po nehode mu v krvi namerali viac ako 5 promile.

Vodičák mužovi po riskantnej jazde policajti zadržali. "Poverený príslušník muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová.

"My to berieme  tak, že chvalabohu, že to dopadlo tak. Že sa nič nestalo," povedala obyvateľka obce. Vodič, ktorému namerali viac ako 5 promile, bol zrejme na ceste domov. Havaroval neďaleko dediny, kde býva. Keď prišli na miesto privolaní policajti, bol taký opitý, že nebol schopný ani rozprávať.

Odber krvi

"Vodič nebol podrobený dychovej skúške, nakoľko vôbec nekomunikoval a nereagoval na vonkajšie podnety. Bola mu odobraná krv na zistenie alkoholu v krvi. Jej výsledok dosiahol hodnotu 5,15 promile," pokračuje Migaľová.

Ani ľuďom v dedine sa nechcelo veriť hodnote, akú po nehode zistili v krvi 44-ročného vodiča.
Podľa viacerých oslovených lekárov predstavuje takéto množstvo alkoholu už hazard so životom. Bežný človek, ktorý má laicky povedané slabší organizmus a nepije často, by takú dávku alkoholu podľa lekárov už nezvládol.

"Zrejme tento človek mal takú vyššiu toleranciu, to znamená, že pravidelne popíjal," vysvetľuje lekár Pavel Palkovič. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy