Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia rozložila gang falšovateľov dokladov
Zdielať na
Krimi

Polícia rozložila gang falšovateľov dokladov

TRNAVSKÝ KRAJ / Polícii sa tento týždeň podarilo rozložiť organizovanú skupinu, ktorá sa zaoberala výrobou rôznych falošných dokladov. Zatiaľ obvinili troch ľudí.

Gang sa mal údajne zaoberať výrobou falošných dokladov hlavne pred imigrantov do cudziny, ale aj preukazov SIS a policajného zboru. "Národná kriminálna agentúra v spolupráci s ďalšími policajnými zložkami z Bratislavy, Nitry a Trenčína zasahovala v utorok v skorých raných hodinách. Počas zaisťovacej akcie policajti zadržali troch podozrivých," povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Podľa zdroja blízkeho polícii, v utorok mali kukláči zasahovať na viacerých miestach. Vykonali päť bytových prehliadok a ďalšie nebytové. 

Dve  v Galante, jednu v Horných Salibách a Abraháme, ďalšiu v Pustých Uľanoch. Zaistiť mali množstvo falošných dokladov,  a špičkovú techniku na výrobu dokladov.

Počas akcie policajti zadržali a obvinili tri osoby. Šéf gangu by mal momentálne sedieť v galantskej CPZke. Dnes by mal súd rozhodnúť o ich väzobnom stíhaní. "Členovia organizovanej skupiny sú obvinení z prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky," dodal Slivka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy