Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rodinný biznis. Piati členovia obchodovali s drogami
Zdielať na
Krimi

Rodinný biznis. Piati členovia obchodovali s drogami

RIMAVSKÁ SOBOTA / Piati členovia rodinky sedia vo väzbe či väzení za rovnakú trestnú činnosť. Niektorí z nich nie prvýkrát. Po návrate na slobodu totiž v trestnej činnosti pokračujú. Putá tento týždeň založili policajti 48-ročnému Tomášovi.

Starý dom na konci malej dediny považoval 48-ročný muž zrejme za ideálne miesto na výrobu drog. Na nelegálnu činnosť mu prišli policajti. "Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil 48-ročného muža z drogovej trestnej činnosti a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby," informuje hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová. 

Hrozí mu väzenie až na 5 rokov. Obvinený muž ale nie je jedinou čiernou ovcou rodiny. Za mrežami sedí niekoľko jeho príbuzných.

Naposledy zasahovali kukláči proti jeho bratovi Ľudovítovi a to v januári tohto roku. 56-ročného muža  zadržali v Rimavskej Sobote na parkovisku pri supermarkete. "Pri osobnej prehliadke u obvineného našli tri plastové vrecúška s obsahom bielej kryštalickej látky. Expertíza potvrdila, že ide o pervitín," hovorí Faltániová.

Tomášovi synovcovia

Vo väzbe za drogy sedia aj dvaja Tomášovi synovcovia. Devätnásťročného Filipa a 22-ročného Róberta zadržali v októbri minulého roka. Mladší z nich mal podľa polície dlhšiu dobu zakázané látky kupovať a predávať ich. 

Pri domovej prehliadke u staršieho brata našli marihuanu. Vo väzení si trest odpykáva aj piaty člen rodiny a to 44-ročný Róbert, otec dvoch mladíkov a brat obvineného Tomáša. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy