Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Výbuch bomby v Turecku
Zdielať na
Krimi

Výbuch bomby v Turecku

CIZRE / Mnoho ľudí zomrelo či bolo zranených pri explózii bomby uloženej v aute pred policajnou stanicou v meste Cizre na juhovýchode Turecka. S odvolaním sa na turecké bezpečnostné zložky to napísala agentúra Reuters. Presný počet obetí zatiaľ nie je známy.

Podľa zdravotníkov si výbuch vyžiadal najmenej deväť mŕtvych a 64 zranených. Turecké úrady podľa agentúry AFP oficiálne potvrdili osem mŕtvych a 45 zranených.

Nálož vybuchla o 7:00 miestneho času (6:00 SELČ) približne 50 metrov od policajnej stanice. Podľa miestnych médií bol výbuch počuť veľmi ďaleko a stanicu vážne poškodil. Fotografie zverejnené po explózii na sociálnych sieťach podľa BBC ukazovali viacposchodovú budovu, ktorá bola v troskách. Na mieste zasahovalo 12 ambulancií, nad mestom krúžili vrtuľníky.

Na juhovýchode Turecka sa v uplynulých dňoch stalo niekoľko policajných staníc terčom bombových útokov. Podľa bezpečnostných síl stoja za atentátmi zvyčajne radikáli zo zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK). po minuloročnom krachu mierových rokovaní s vládou opäť so zbraňou v ruke bojujú za autonómny Kurdistan a za práva Kurdov v Turecku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy