Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Akcia Mlynček 2: Obvineniu čelí osem ľudí
Zdielať na
Krimi

Akcia Mlynček 2: Obvineniu čelí osem ľudí

BRATISLAVA / Prísne utajovaná policajná akcia Mlynček 2 ešte nie je na konci. Šéf Národnej kriminálnej agentúry exkluzívne pre televíziu JOJ povedal, že do mlyna sa zrejme dostanú aj ďalší ľudia z podsvetia. Aktuálne čelí obvineniu osem ľudí.

Zatýkanie, ktoré elitné policajné zložky rozbehli v utorok na západnom Slovensku, nadväzovalo na májovú akciu Mlynček. Tú Národná kriminálna agentúra realizovala na juhu Slovenska.

Polícia objavila pozostatky viacerých mužov a objasniť mala aj vraždu niekdajšieho bossa Ľudovíta Sátora. Akciu pomenovali podľa toho, že páchatelia minimálne jednu z obetí mafiánskeho besnenia pomleli v mlynčeku na mäso a vysypali do neďalekého Malého Dunaja.

Kukláči na západe Slovenska

Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry potvrdil, že polícia opäť zasahovala v Komárne, Bratislave, Záhorskej Bystrici či Jaslovských Bohuniciach.

"Vykonali sme zaisťovacie úkony formou domových prehliadok a prehliadok nebytových priestorov, ako aj prehliadok áut," uviedol Peter Hraško.

Polícia pôvodne tvrdila, že v putách skončilo sedem ľudí. Tento počet ale medyičasom vzrástol. Šéf Národnej kriminálnej agentúry nevylúčil, že do policajného mlyna sa postupne dostanú aj ďalší členovia podsvetia.

"Zadržali sme štrnásť osôb, z toho osem je už obvinených za ekonomickú a násilnú trestnú činnosť," informoval Hraško.

Čakanie na súd

Prípadom sa zaoberá Úrad špeciálnej prokuratúry. Oficiálnych informácií je zatiaľ veľmi málo.

"Úradu zatiaľ nebol doručený návrh na väzbu," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökolyová.

O ďalšom osude zadržaných bude s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodovať Špeciálny trestný súd v Banskej Bystrici vo štvrtok. Proces bude trvať niekoľko hodín.

Skutky z 90. rokov

Podľa medializovaných informácií ide o skutky z 90. rokov. Polícia sa preto bude musieť vysporiadať aj s prípadnou otázkou premlčania týchto činov, čo môže byť najmä v prípade ekonomických deliktov viac ako reálne.

"Právna kvalifikácia, ktorá prichádza do úvahy v čase, keď došlo k spáchaniu skutkov, má podstatný vplyv na premlčanie v rámci trestného konania," potvrdil Hraško.

Podľa informácií televízie JOJ obvinení založili a podporovali zločineskú skupinu.

"V tomto prípade sú tie premlčacie doby ďaleko širšie," uzatvára šéf Národnej kriminálnej agentúry.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy