Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Striekačky i bongá. Denne ich odhadzuje mládež v areáli školy
Zdielať na

Striekačky i bongá. Denne ich odhadzuje mládež v areáli školy

HUMENNÉ / Striekačky, takzvané bongá a mnohé ďalšie veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou nachádzajú denne v areáli jednej zo základných škôl v Humennom. Vedenie to chce zmeniť.

"Nachádzame stopy po požívaní drog, poškodzujú nám samotnú bodovu školy, máme porozbíjané okná," vyratúva škodyy riaditeľka Ivera Kávová.

"Pravidelne ráno, keď prídem do práce, čístím to tu, zametám. V polovici fľaše je diera a tak drogujú. Vodné bongo," dodáva školník Jozef Kmec.

Pomoc polície

Neustálu kontrolu areálu škola zabezpečiť nedokáže. Obrátili sa preto na štátnych a mestských policajtov.

"Policajná hliadka na mieste zistila, že sa tam nachádzajú dvaja muži vo veku 20 a 24 rokov. Starší z nich držal v ruke neznámu zelenú sušinu," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Sídlisko marihuany

Podozrivá látka, ktorú mali mladíci pri sebe, skončila v rukách polície. Nasledovať bude kriminalisticko-eexpertízne skúmanie.

"Na množstve nezáleží. Stále sa to začína malou dávkou," dodáva riaditeľka.

"Zodpovedne môžem povedať, že toto je sídlisko marihuany," tvrdí obyvateľ Rado.

Apel na rodičov

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin drogovej trestnej činnosti."Apelovali sme na rodičov, no nejako sa to minulo účinkom," konštatuje Kávová.

V prípade 13-ročných žiadov pritom zákon trestá práve rodičov. "Zodpovednosť za sociálny vývoj maloletých detí, a teda aj za ich správanie, nesú ich zákonní zástupcovia, najčastejšie sú to rodičia," potvrdzuje hovorkyňa ústredia práce Jana Lukáčová.

"Spolupráca s políciou bude pokračovať aj naďalej. Budú pokračovaťť v kontrole, hliadky budú chodiť častejšie," varuje riaditeľka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy