Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Akcia Mlynček: Polícia našla ilegálny hrob dvoch neznámych mužov
Zdielať na

Akcia Mlynček: Polícia našla ilegálny hrob dvoch neznámych mužov

DUNAJSKÁ STREDA / Úkladná vražda a vražda, osem obvinených, deväť domových prehliadok a odkrývanie ilegálneho hrobu - to je výsledok rozsiahlej policajnej akcie v dunajskostredskom okrese. Stosedemdesiat policajtov sa v teréne pustilo do odkrývania súvislosti záhadných zmiznutí postáv podsvetia. Policajti zatiaľ potvrdili, že sa im podarilo nájsť pozostatky ľudských tiel.

Reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých divákov.

Polícia oficiálne potvrdila, že vykopala pozostatky dvoch tiel .Komu patria, bude polícia vedieť až po výsledkoch testov DNA. Vo výpovediach však rezonuje niekoľko mien, ktorým by mohli telesné pozostatky patriť.

"Poškodený mal byť zastrelený dňa 2. decembra 2010 v areáli bývalého družstva v Dunajskej Strede. Za úkladnú vraždu Ľudovíta Šátora sú obvinení Kristián K. a František Z. z Číčova," uviedol hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

Kristiána K. obvinili aj za úkladnú vraždu Andreja R. prezývaného "andorka". Bol zastrelený na tom istom mieste ako Šátor, no ešte v novembri 2006. Práve boss sa mal na vražde zúčastniť spolu ďalšími ľuďmi.

Telo pomleli v mlynčeku na mäso

Podľa polície sa tela mŕtveho "Andorku" zbavili tak, že jeho telo mali rozporcovať, kusy tela následne pomlieť v mlyne na mäso a pozostatky vysypať do koryta Malého Dunaja. Policajná akcia mala teda príznačný názov. "Akcia Národnej kriminálnej jednotky prebehla pod názvom Mlynček" dodal Wäldl.

Ďalší dvaja obvinení Zsolt N. prezývaný Čonty a Juraj B. sa mali postarať o úkladnú vraždu zatiaľ nestotožneného muža. A opäť sa udalosť odohrala v areáli bývalého družstva v Dunajskej Strede. Muža mali uškrtiť a telo vložiť do vopred vykopanej jamy.

Zsolta N. obvinili za úkladnú vraždu ďalšieho zatiaľ neznámeho muža v lete roku 2007. Pri tejto vražde mali byť aj ďalší ľudia, medzi nimi aj nebohý Šátor. Mala rovnaký priebeh aj rovnaké miesto. Muža mali uškrtiť a telo vložiť do jamy na družstve. 

Jama s doposiaľ nestotožnenou osobou mužského pohlavia v areáli bývalého družstva v Dunajskej Strede:

SITA

Neoznačené hroby

Kostrové pozostatky oboch mužov sa našli počas tohtotýždňovej akcie v neoznačených hroboch. "Zsolt N. bol obvinený z dvoch úkladných vrážd  doposiaľ nestotožnených osôb mužského pohlavia, ktoré mali usmrtiť na spomínanom pozemku bývalého družstva," povedal hovorca policajného prezídia.

Tie isté mená Zsolt N., Kristián K., a Juraj B., figurujú spolu s Pavlom V., Silvestrom K., Rolandom Sz., a Andorom M. v ďalšej vražde, Vjtecha Éčiho a Branislava K. z roku 2003 v bratislavskej Vrakuni. Do tejto vraždy mali byť zapletení aj Šátor, Andrej R. a Alfréd N. Tí mali zablokovať auto poškodených. "Následne došlo k prestrelke," dodal Wäldl.

Výsledkom boli dvaja mŕtvi. Cieľ - Branislav K. a jeden z partie útočníkov Alfréd N. Éčiho iba postrelili. Spútali ho a spolu s vlastným mŕtvym kumpánom previezli do lesa medzi Tomášikovom a Trsticami. Podľa polície tam Éčiho uškrtili a oboch mŕtvych pochovali v spoločnom ilegálnom hrobe.

Mafiánske vraždy po rokoch

Polícia a súdy majú neľahkú úlohu - rozmotať po dlhých rokoch klbká mafiánskych vrážd a určiť spravodlivé tresty. "Za trestný čin vraždy hrozí štyrom obvineným, v prípade dokázania viny, trest odňatia slobody v trvaní 15 až 25 rokov alebo doživotie," dodal hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

"Dôvodmi väzby sú obava z možného úteku, ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy