Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti zatkli mladého Kežmarčana. Okrem pizze predával aj marihuanu
Zdielať na
Krimi

Policajti zatkli mladého Kežmarčana. Okrem pizze predával aj marihuanu

POPRAD / Zlodeji, bitkári, podvodníci, ale aj medzinárodne hľadaní páchatelia či drogoví díleri už skončili v putách popradských kriminalistov. Mnohí z nich boli z iných okresov, či krajín. Policajti opäť zatýkali. Tentokrát šlo o mladého Kežmarčana, ktorý predával nielen pizzu, ale aj marihuanu.

Popradskí kriminalisti sledovali 20-ročného muža z Kežmarku už dlhšiu dobu. Zadržali ho nakoniec v obci Jánovce. Tentokrát ale nesedel v služobnom aute pizzérie ale vo vozidle kamaráta. 

Mladý muž z Kežmarku sa chystal predať marihuanu, nakoniec to vďaka policajtom nestihol. "Zo zaisteného množstva marihuany by bolo možné vyrobiť 96 až 300 obvyklých jednorázových dávok drogy," uviedla Krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Rozvážal jedlo

Zadržaný 20-ročný Martin bol zamestnaný v kežmarskej pizzérii, rozvážal jedlo a privyrábal si aj predajom marihuany. A to nielen v Kežmarku ale aj v Poprade.

Či na dílovanie využíval aj služobné vozidlo, nie je známe. Majitelia pizzérie sa ale od jeho drogovej činnosti dištancujú a o ničom nevedeli.

Martina už polícia obvinila z drogovej trestnej činnosti. "Obvinenému hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," upresnila policajná hovorkyňa.

Ďalší díleri

To ale nebol jediný díler, ktorý v posledných dňoch skončil pod Tatrami v policajných putách. Popradskí kriminalisti nedávno zadržali na diaľnici D1 pri Poprade 42-ročného Rastislava z Levoče. Ten predával pervitín v Levoči, v Spišskej Novej Vsi aj v Poprade.

Predajom marihuany si zarábal aj 22-ročný Roman zo Svitu. Toho zadržali kriminalisti v centre Starého Smokovca.

Medzinárodní zločinci

No nielen drogoví díleri končia v putách. Ani medzinárodne hľadaní páchatelia nie sú v bezpečí. Niektorí sa prišli na Slovensko ukryť ale mali smolu. Policajtom sa podarilo zatknúť aj Čecha Jiřího obvineného z vraždy manželského páru v českom Bohumíne.

Päťdesiatštyri ročný Jiří sa usadil v Poprade v rodinnom dome na sídlisku Západ. Pracoval pre svitovskú firmu. Popradskí kriminalisti spolu s českými kolegami muža aj tak vypátrali.

Najčítanejšie správy