Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Veronika (8) vbehla priamo pod kolesá auta, školáčka bojuje o život
Zdielať na

Veronika (8) vbehla priamo pod kolesá auta, školáčka bojuje o život

ZVOLEN / Vo Zvolene zrazilo auto iba 8-ročnú školáčku. Veronike sa na mieste snažili pomôcť ľudia z okolitých domov i vodič linkového autobusu. Jej stav je vážny. Leží v umelom spánku v nemocnici.

Veronika sa v tme vracala s otčimom domov. Od bytovky, kde ich čakala mama dievčaťa, ich delila posledná cesta. Museli prejsť len jednu križovatku. 3koláčka ale vbehla priamo pod kolesá blížiacemu sa autu. Vodička už nestihla zareagovať.

"Manželka volala záchranku. Bola otočená chrbtom, len počula náraz," hovorí očitý svedok nehody.

V bezvedomí

Okoloidúci i vodič linkového autobusu sa o Veroniku starali, kým neprišli záchranári. Dievča bolo v bezvedomí. S ťažkým zranením ju previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

"Pacientka utrpela vážny úraz hlavy. Je v bezvedomí. Lekár záchrannej zdravotnej služby zaistil životné funkcie dievčaťa. Na umelej pľúcnej ventilácii ho previezli do nemocnice v Banskej Bystrici," uviedol  Jozef Minár z operačného strediska.

Vo vážnom stave

Stav Veroniky je aj po hospitalizácii veľmi vážny. Podľa lekárov utrpela pri nehode poranenie mozgu. Aj naďalej ju udržiavajú v umelom spánku.

Prípad už vyšetruje polícia. "Osemročná chodkyňa prebehovala cez cestu vo vnútri križovatky v blízkosti prechodu pre chodcov aj napriek tomu, že v tom čase prichádzalo auto, následkom čoho došlo k zrážke," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Venorika vbehla na cestu, zrazilo ju auto, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy