Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehodu policajtov na moste Lafranconi zachytila kamera
Zdielať na

Nehodu policajtov na moste Lafranconi zachytila kamera

BRATISLAVA / Utorkovú vážnu nehodu na moste Lafranconi v Bratislave zachytila kamera. Havaroval tu kamión, osobné auto a policajná hliadka. Po nehode skončili v nemocnici dvaja policajti.

Podľa polície sa pri nehode ťažko zranili dvaja policajti, obaja skončili v nemocnici. Jeden z nich je vo vážnom stave.

"Dvadsaťosemročný muž utrpel zranenia hlavy a brucha. Druhý, 34-ročný muž mal poranenia ruky a hlavy. Tretieho muža ošetrili záchranári na mieste," uviedol v utorok hovorca záchranárov Boris Chmel.

Prehľadné miesto

Polícia v stredu poskytla videozáznam aj informácie o priebehu nehody.

"Hliadka policajného zboru z dôvodu podozrenia zo spáchania priestupku zastavila osobné motorové vozidlo značky BMW v súlade s vyhláškou, ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke, za použitia zvláštneho výstražného svetelného a doplňujúceho zvukového znamenia, ktoré bolo počas celej doby trvania cestnej kontroly zapnuté," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Miesto, kde policajti stáli, bolo podľa polície prehľadné. Kontrolované auto, ale aj to policajné, bolo podľa vyhlásenia Mihálikovej v cestnej premávke viditeľné.

Chyba kamionistu

"Podľa vykonaného šetrenia sa pravdepodobne vodič kamiónu plne nevenoval vedeniu motorového vozidla, v dôsledku čoho pri preraďovaní z ľavého jazdného pruhu do pravého jazdného pruhu, v tomto úseku narazil do tam odstaveného služobného motorového vozidla hliadky policajnej hliadky a vozidla BMW," dodala Miháliková. 

"Zastavili v kritickom mieste. Zastavovať na moste vozidlo, kde nie je odstavný pruh. Už jeden kríž tam je, už jedna vážna nehoda tam bola," hovorí dopravný analytik Maroš Palesch.

"Platí zásada, aby nebola ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky," uviedol viceprezident polície Ľubomír Ábel.

V tomto prípade podľa odborníka stačilo, aby policajti auto, ktoré zastavovali odprevadili asi pol kilometra na miesto, kde je odstavný pruh. "Táto nehoda by mala byť veľkým ponaučením aj pre ostatných policajtov vo výkone," dodal Palesch.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy