Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík zneužíval tínedžerku. Dievča (14) bude čoskoro matkou
Zdielať na

Mladík zneužíval tínedžerku. Dievča (14) bude čoskoro matkou

MEDZILABORCE / Zo sexuálneho zneužívania obvinili policajti mladíka z Medzilaboriec. Vyšetrovanie ukázalo, že jeho obeťou je 14-ročné dievča. Podľa príbuzných je dokonca tehotné. Sestra zneužívaného dievčaťa tvrdí, že rodičia sa do vzniknutej situácie nemiešajú.

Zneužívanou má byť žiačka základnej školy. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia rodiny prípad odhalila lekárka, keď zistila, že 14-ročná tínedžerka je tehotná. Okamžite to nahlásila.

Prípadom sa zaoberá polícia. Mladíka stíhajú na slobode.

Dvaja hlavní aktéri sa už podrobili vypočúvaniu. To neminulo ani príbuzných.

"Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin sexuálneho zneužívania a obvinil muža z Medzilaboriec," uviedol prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik.

Rodina sa nestará

Miestni tvrdia, že to, že je dievča tehotné, nie je tajomstvom. Tragédiu z toho ale robiť nebudú.

Obvinený muž je podľa zistení televízie JOJ v zahraničí. Rodičia 14-ročnej žiačky sa doma tiež nezdržiavajú. "Je to jej vec. Keď jej ani mama, ani otec nič nepovedia," hovorí sestra tínedžerky.

Záujem sociálnej kurately

O prípad sa ale bude zaujímať aj sociálna kuratela. Tá zodpovedá za prešetrenie podmienok, v akých dieťa žije. Na jednej strane tak stojí obvinenie zo sexuálneho zneužívania, no na druhej postoj rodičov 14-ročného dievčaťa.

"Vyhodnotíme stupeň ohrozenia vývoja dieťaťa. Na základe výsledkov takéhoto prešetrenia potom zvolíme ďalšie kroky. Sem patrí aj riešenie situácie po narodení dieťaťa," dodala hovorkyňa ústredia práce, vecí a rodiny Jana Lukáčová.

Mladík zneužíval tínedžerku. teraz je tehotná, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy