Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opitý Sninčan vrazil do dvora domu. Zdemoloval, čo sa dalo
Zdielať na

Opitý Sninčan vrazil do dvora domu. Zdemoloval, čo sa dalo

SNINA / Do dvora rodinného domu v obci Dlhá nad Cirochou (okres Snina) vletelo auto. Zastalo uprostred dvora pred oknom obývačky. Vodič, ktorý nafúkal takmer dve promile predtým zdemoloval vchodovú bránu, zvalil plot u susedov a rozbil plynovú prípojku.

Majiteľ domu Ján práve odprevádzal domov svojho syna s dvoma malými vnúčatami. Deťom už obliekali vetrovky. Ak by na dvor vyšli o niečo skôr, následky mohli byť fatálne.

"Už obliekali deti, štvorročné a dvojročné, chlapček a dievčatko. Dobre že neodišli," hovorí majiteľ domu.

Zničil dva pozemky

Vodič autom rozbil Jánovi vchodovú bránu, jeho susedovi zdemoloval celý plot. Cestou trafil plynovú prípojku. Jazda skončila uprostred dvora.

"Zrušil susedov plot, náš plot a trafil stĺp," potvrdzuje majiteľov syn. "Syn pribehol. Vytiahol ho z auta von a hovoril, že má vypité," opisuje Ján.

Vodič preto Jána poprosil, aby nevolal policajtov. "Vravel, že nechce volať policajtov, ale povedal som mu, že syčí plyn, že musíme zavolať," vysvetľuje.

Dve promile

Poškodenú plynovú prípojku okamžite zabezpečili pracovníci plynární. Domáci si ale všimli, že z auta po nehode vypadla fľaša s alkoholom.

Vodič ale tvrdí niečo iné. "Dostal som šmyk," hovorí a dodáva, že pred jazdou nepil.

Polícia má ale iný názor. "Pri dychovej skúške na alkohol bolo vodičovi vdychu zistené, 0, 95 miligramov na liter etanolu, čo je takmer 2 promile," informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Šťastie v nešťastí

Aj keď domácim pribudne pred Vianocami kopec práce navyše s opravovaním oplotenia, sú radi, že sa nikomu z nich nič nestalo.

"Polícia obvinila 35-ročného Sninčana z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodal Džobanik.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy