Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti chytili fantóma mestskej dopravy, ukájal sa pred ženami
Zdielať na
Krimi

Policajti chytili fantóma mestskej dopravy, ukájal sa pred ženami

BRATISLAVA / Bratislavským policajtom sa podarilo chytiť muža, ktorý už niekoľko týždňov terorizoval mladé ženy masturbovaním v prostriedkoch hromadnej dopravy. Jeho posledná obeť zachovala duchaprítomnosť a zavolala na číslo 158.

Mladé dievča pravdepodobne zabránilo ďalšiemu vyčíňaniu muža, ktorý už niekoľko týždňov obťažoval mladé ženy a dievčatá v bratislavských trolejbusoch a električkách.

Pohotová reakcia

Dievča tiež cestovalo z hlavnej stanice električkou do centra mesta, keď si všimlo mladíka so stiahnutými nohavicami. Okamžite utieklo do prednej časti vozňa a zavolalo políciu.

Po výsluchu odchádzalo z polície ešte v šoku a o nepríjemnom zážitku hovoriť nechcelo. "Naozaj nemám záujem o tom hovoriť," priznalo dievča.

Vďaka pohotovej reakcii mladej ženy zadržali muža ešte v električke. Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky ju odstavili. mladíka podľa zdroja televízie JOJ našli sedieť v zadnej časti ešte so stiahnutými nohavicami.

Ďalšie skutky

Po zadržaní putoval na policajné oddelenie. "Cestujúca tento incident nahlásila rovno na políciu, na vodiča sa neobrátila. Dispečing Dopravného podniku Bratislava spolupracoval s políciou a bezproblémovo odstavil vozidlo pre potreby polície," uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Na policajnom oddelení sa Erik podľa zdroja televízie JOJ priznal k dvom ďalším skutkom. Pri prvom vyvrcholil do tváre dievčaťa, ktoré sedelo na lavičke na Kamennom námestí a jedlo. Druhej žene znečistil legíny, keď cestovala trolejbusom číslo 201.

"Vzhľadom na prvotné úkony v tomto štádiu konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Obvinený

Podľa zistení televízie JOJ nie je páchateľ duševne v poriadku. Zatiaľ teda nie je isté, či bude za svoje správanie aj zodpovedný. Mladíka už ale obvinili. "Na podklade dôkaznej situácie vzniesol poverený príslušník obvinenie," potvrdila hovorkyňa.

Erik je stále v policajnej cele, kde čaká, či poputuje do väzby alebo na slobodu. V prípade dokázania viny mu hrozí trojročný trest.

Dopravný podnik opäť apeluje na verejnosť, aby v prípade akéhokoľvek incidentu cestujúci okamžite kontaktovali vodiča. "Prízvukujeme ženám, aby takéto mimoriadne udalosti nahlasovali vodičovi, ktorý okamžite skontaktuje dispečing Dopravného podniku Bratislava a ten zabezpečí na miesto príchod polície alebo rýchlej zdravotnej pomoci," dodala Volfová.

Policajti chytili fantóma MHD, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy