Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opustené lietadlo, ktoré našli v Nižnom Hrušove, mohlo pašovať ľudí
Zdielať na

Opustené lietadlo, ktoré našli v Nižnom Hrušove, mohlo pašovať ľudí

NIŽNÝ HRUŠOV / Približne 800 kilogramov mali pašeráci k dispozícií v špeciálne upravenom lietadle, ktoré pred týždňom núdzovo pristálo v Nižnom Hrušove v okrese Vranov nad Topľou. Záležalo len na ich rozhodnutí, čo v ňom ponad našu najstráženejšiu hranicu s Ukrajinou prepravia.

Podľa informácii televízie JOJ prevážali pašeráci v lietadle najmä ľudí. Je to výhodnejší biznis ako cigarety. Zvnútra čmeliaka preto odstránili 650-litrovú nádrž na chemikálie.

"Informácie o operatívno-pátracej činnosti verejnosti nie je možné poskytnúť," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Aero taxi

Ukrajinskí pohraničiari oficiálne vyhlásili, že takéto aero taxi dokázalo v noci preletieť cez hranicu aj štyrikrát.

"Môžeme ale ubezpečiť, že aj v súvislosti s s týmto prípadom naša spravodajská služba koná a intenzívne spolupracuje s ostatnými bezpečnostnými zložkami," povedal hovorca Slovenskej informačnej služby Branislav Zvara.

Pol roka preletov

Podľa zdroja televízie JOJ z prostredia pašeráckeho biznisu lietadlo nad hranicou premávalo minimálne pol roka. Parkovalo na ukrajinskej lúke.

"Vyšetrovateľ Národnej jednotky proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície začal trestné stíhanie vo veci nedovoleného prekročenia štátnej hranice," uzavrela Baloghová.

Pašerácke lietadlo mohlo byť aero taxi, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy