Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Maskovaní lupiči priviazali starčeka (86) o sporák, o život bojoval 12 hodín
Zdielať na
Krimi

Maskovaní lupiči priviazali starčeka (86) o sporák, o život bojoval 12 hodín

DOBROČ / Dvaja neznámi páchatelia prepadli vo vlastnom dome na samote nad obcou Dobroč (okres Lučenec) dôchodcu. Vyhrážali sa mu zbraňou, udierali ho do hrudníka a tváre. Nakoniec ho priviazali o sporák a ukradli mu všetky peniaze.

Prepadnutý Ján prežil spútaný a v bolestiach viac ako dvanásť hodín. "Nemohol som sa hýbať," hovorí Ján. Po centimetri posúval sporák, aby si zachránil život. "Od veľkej bolesti som nevedel vydržať," dodal Ján.

Vyslobodil sa nožom

Dôchodcovi sa podarilo odtiahnuť sporák až ku kuchynskej linke, kde našiel nôž. Vďaka nemu sa vyslobodil. S vypätím všetkých síl vyšiel na dvor a zakýval na najbližších susedov. Tí mu privolali pomoc.

Keď starčeka prepadli maskovaní muži, ležal už v posteli. Vytiahli na neho zbraň, ktorou ho udierali do hrudníka a neskôr päsťou do tváre. Muža spútali a prehľadali jeho dom. Našli v ňom 450 eur a ušli. Policajti po nich stále pátrali. Hrozí im väzenie až dvanásť rokov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Okradli invalidného dôchodcu

V novembri minulého roka napadli mladíci zo Sniny invalidného dôchodcu. Zobrali mu tri eurá a vysávač. Dvaja z mladíkov mali 15 a 16 rokov.

Polícia chlapcov obvinila zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. "Traja obvinení Sninčania boli na základe rozhodnutia sudcu Okresného súdu v Humennom eskortovaní do väzby," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy