Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poľovník zastrelil susedovho psa. Pred očami dieťaťa (11)
Zdielať na

Poľovník zastrelil susedovho psa. Pred očami dieťaťa (11)

VYDRANY / Poľovník z Vydran pri Dunajskej Strede sa vraj bál psa bez obojku, ktorý prišiel k jeho domu. Zobral guľovnicu a zastrelil ho. Bol to cvičený labrador jeho suseda, navyše kolegu – poľovníka. Strieľal zo zbrane, ktorá sa nesmie používať v blízkosti ľudských obydlí. A to všetko pred zrakom 11-ročného dieťaťa.

Cvičený poľovnícky pes a zároveň domáci miláčik 4.ročný Bady sa pri popoludňajšej prechádzke zatúlal k susedovi. "Asi minútu som bol vnútri a nenašiel som psa, začal som pískať, kričať," opisuje majiteľ Badyho.

"Bol to úplne kamarátsky pes, máme dve malé deti a nikdy im neublížil," hovorí dcéra majiteľa. Bady bol typický labrador - poslušný dobrák.  Ľudovít s ním od malička cvičil na poli za záhradami, a tak ho poznali všetci susedia, vrátane 38-ročného Viliama, ktorý je navyše taktiež poľovníkom.

Nemal obojok, strieľal

"Myslím, že ho poznal, skoro každý deň s ním chodím," myslí si majiteľ psa. Keď Ľudovít začul ohlušujúci výstrel, vedel, že je zle. "Susedný chlapec, 11-ročný, pozrel na zem, že je tam veľa krvi," pokračuje majiteľ psa.

Keď zazrel Badyho ležať 15 metrov od susedovho domu s obrovskou dierou v boku, prestrašený odišiel. Sused tvrdil, že sa bojí veľkých psov a keďže Bady bol na jeho pozemku a nemal obojok, tak ho zastrelil.

Použil guľovnicu

Na polícii už údajne vypovedal muž, ktorý psa zasiahol guľovnicou. Chcel len vystreliť varovný výstrel. Guľka však skončila v boku zvieraťa. Navyše Badyho zastrelil guľovnicou v zastavanom území. Zbraňou, ktorá má dostrel takmer 4 kilometre. 

"Polícia prípad preveruje ako poškodzovanie cudzej veci. Zákonnosť použitia legálnej zbrane polícia preverí v samostatnom konaní," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová.

Na mieste bola redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy