Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poľovník si pomýlil kamaráta (†52) s diviakom, zastrelil ho
Zdielať na

Poľovník si pomýlil kamaráta (†52) s diviakom, zastrelil ho

MARGECANY / Trágediou sa skončila poľovačka na Spiši. Päťdesiatdvaročného muža z obce Margecany zastrelil v lese jeho kamarát. Vraj si mŕtveho muža pomýlil s diviakom.

V lesoch nad Švedlárom poľovali na diviaky traja poľovníci. Z poľovačky sa už vrátili iba dvaja. Osudný a tragický výstrel zaznel okolo 16. hodiny.  Muž, ktorý vystrelil, mal podľa našich informácií stáť na ceste. Zrejme zareagoval na pohyb v lese necelých 200 metrov od neho. Po výstrele padol padol jeho kamarát.

Nešlo o náhlu smrť

"Poranenie mu pravdepodobne devastovalo mozog, ale nebola to náhla smrť. Čiže ešte musel žiť," hovorí obhliadajúci lekár Milan Remáč.

No nebol to dostatočný čas na to, aby mu dokázali privolaní záchranári pomôcť. Policajti okrem zaistených zbraní predviedli aj strelca, ktorého po vypočutí prepustili. Dychová skúška bola u neho negatívna.

Nemal reflexné prvky

Polícia pri obhliadke na mieste činu zaistila stopy, vrátane zbraní, ktoré boli zaslané na expertízu. Podľa našich informácií nemal zastrelený Milan na sebe žiadne reflexné prvky, možno tie by mu zachránili život. V lese by ho kamarát dokázal odlíšiť od zvery.

Všetko nasvedčuje tomu, že práve poľovníci, ktorí boli v poľovnom revíri, vykonávali neohlásenú spoločnú poľovačku. Mali byť označení reflexnými prvkami, čo je v hustom poraste veľmi nápomocné, aby videl jeden druhého.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy