Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pozor na podvodníka! Dobrých ľudí oberá o peniaze
Zdielať na

Pozor na podvodníka! Dobrých ľudí oberá o peniaze

ŽILINA / Viacero ľudí prišlo v Žiline o svoje peniaze. Môže za to mladík, ktorý pred obchodnými centrami hrá presvedčivé divadlo o ukradnutej batožine a dokladoch. Jeho fotografia i s upozornením sa už začala objavovať aj na sociálnych sieťach.

Mladíka zachytili bezpečnostné kamery z parkovacieho domu v centre Žiliny.  Muž v modrej bunde a tmavých nohaviciach pobehuje na parkovisku a pýta si peniaze. "Obťažuje klientov, nebezpečne sa pohybuje v parkovacom dome a skáče do cesty autám," informoval hovorkyňa parkovacej spoločnosti Ivana Strelcová.

Malo by ísť o 24 ročného Lukáša, ktorý pochádza z Topoľčian. Na ľudí vraj  dokáže zahrať zúfalé divadlo. "S ťažkým plačom a presviedčaním, že on nie je žobrák, ale že potrebuje 19,20 eur na vlak do Prahy," hovorí Strelcová.

Srdcervúci príbeh  o ukradnutých dokladoch a batožine je ale zrejme len   dobre vymyslený a mladík zneužíva dôveru ľudí. Žiadneho trestného činu sa pritom nedopúšťa, peniaze mu totiž dajú dobrovoľne.

Zaujímavá zárobková činnosť

"Polícia v tejto súvislosti do dnešného dňa neeviduje žiadne podanie ani oznámenie od občanov," potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

"Ak  mu len traja ľudia dali dvadsať eur a pracoval by len dvadsať dní v mesiaci, tak zarobí 1200 eur v čistom," vysvetľuje Strelcová.

Podľa našich informácií sa už chlapec s príbehom o okradnutí objavil aj vo vlaku v smere zo Žiliny do Banskej Bystrice. Hovorkyňa parkovacej spoločnosti preto vyzýva ľudí, aby sa mladíkom nenechali oklamať.

Najčítanejšie správy