Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na učiteľku v základnej škole zaútočila matka dieťaťa
Zdielať na

Na učiteľku v základnej škole zaútočila matka dieťaťa

TRNAVA / Pred očami malých prvákov zaútočila dnes v Základnej škole s materskou školou na Vančurovej ulici v Trnave matka jedného z detí na učiteľku.

Tridsaťjedenročnú Zuzanu previezli do trnavskej nemocnice, kde zisťujú rozsah jej zranení. Deti boli útokom zaskočené, viaceré plakali. Prípadom sa zaoberá polícia.

Hodila obal so zošitmi

Rozčúlená matka aj s babkou prváčky prišli dnes predpoludním pôvodne za zástupkyňou riaditeľky Jarmilou Belkovou. Tá sa obe ženy snažila upokojiť a informovala ich, že sa bude rozprávať len s matkou, ktorá je zákonnou zástupkyňou dieťaťa. Nespokojná mamička hodila na stôl obal so zošitmi a aj s babkou odišla.

"Odišli z kancelárie, o chvíľu som išla pozrieť, či odišli zo školy a v tom som počula krik. Potom už prišla pani učiteľka, že ju mamička žiačky fyzicky napadla,“ priblížila okolnosti Belková. Učiteľka bola v šoku, z hlavy jej tiekla krv, ošetrila ju školská zdravotníčka.

"Polícia bola privolaná na miesto, prijali sme trestné oznámenie a prípadom sa zaoberáme," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Zdravotné problémy

O chvíľu prišla sanitka aj policajti. Prváčka, ktorej matka útočila, dnes nebola v škole. Podľa informácií riaditeľky Anny Čapošovej mala určité zdravotné problémy, pre ktoré častejšie do školy nechodila.

Podľa našich zistení môže za konfliktom stáť to, že dievčatko dlhšiu dobu pobolievalo bruško a učiteľka mala podozrenie na to, že to môže byť psychického pôvodu. Navrhnúť preto mala konzultáciu s detskou psychologičkou, čo sa asi matke nepáčilo. Či to však bol skutočný dôvod nevedno. Rodičia sú zo správania matky pobúrení.

Arogantní rodičia

Čapošová povedala, že takúto situáciu ešte počas svojej dlhoročnej praxe nezažila. Pripustila však, že v poslednom období sa učitelia čoraz častejšie stretávajú s arogantnými rodičmi.

"Pacientka bola ambulantne ošetrená na urgentnom prijíme fakultnej nemocnice Trnava kvôli poraneniu hlavy," informuje hovorca trnavskej fakultnej nemocnice Matúš Stračiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy