Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V pivnici na fare našli obeseného kňaza (†41)
Zdielať na

V pivnici na fare našli obeseného kňaza (†41)

MOKROLUH / Veriaci z dediny pri Bardejove sú v šoku. Ich kňaz spáchal samovraždu. Našli ho obeseného priamo na fare. Údajne mal psychické problémy, o čom vedelo len zopár ľudí. Nikdy by si však nepomysleli, že si sám zoberie život.

Pre dedinčanov je to citlivá téma

V nedeľu ráno čakali veriaci v kostole na svojho kňaza. Keď však dlho nechodil a nereagoval ani na telefonáty, vybrali sa ho hľadať. Najskôr prehľadali poschodie a prízemie, keď ale vošli do pivnice, svojho kňaza tam našli obeseného na šále.

Pre dedinčanov je to veľmi citlivá téma. Štyridsaťjedenročný farár Marko slúžil v dedine 11 rokov. Slová sa viacerým hľadali veľmi ťažko. Vnímajú to ako obrovskú a nepochopiteľnú tragédiu. "Občas bol chorý, ale čo mu presne bolo, neviem," vraví jeden z jeho farníkov.

Farár sa liečil u psychiatra

Podla našich informácii sa kňaz už dlhšiu dobu liečil u psychiatra. Ľudia sa obávali, či ho bude mať kto pochovať, keďže cirkev v minulosti odmietala pohreby ľudí, ktorí si siahli na život.

Istý kňaz nám mimo kameru povedal, že samovražda nie je smrteľným hriechom a predstavitelia cirkví nie sú Boh, aby súdili druhých. Kňaza teda pochovajú a pohrebnú omšu bude celebrovať košický arcibiskup.

"S hlbokým smútkom a žiaľom sme prijali správu o smrti kňaza košickej arcidiecézy. Je to zlyhanie, ktoré bolo istotne spôsobené chorobou. A odporúčame ho božiemu milosrdenstvu," informoval hovorca arcidicézy Jaroslav Fabián.

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy