Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zrážka vlakov v Bratislave. Pochybil zrejme strojvodca
Zdielať na

Zrážka vlakov v Bratislave. Pochybil zrejme strojvodca

Zranený rušňovodič je po piatkovej zrážke dvoch osobných vlakov v Bratislave v kritickom stave. Sprievodca je už po operácii, jeho stav je stabilizovaný. Celkovo sa zranilo až 23 ľudí. Polícia už pozná pravdepodobnú príčinu nehody dvoch vlakov.

Pravdepodobná príčina je už známa

Vlaky sa zrazili medzi stanicami Hlavná stanica a Vinohrady. Oba smerovali na Hlavnú stanicu. Jeden z vlakov na koľajisku zastal. Rušňovodič druhého za ním idúceho vlaku po rovnakej koľaji už zrážke nedokázal zabrániť. V rýchlosti vrazil do zadnej časti pre ním stojaceho osobného vlaku.

Na mieste vznikol chaos. Z oboch vlakov sa snažili dostať von cestujúci. Hlavným mestom sa ozývali húkajúce sanitky, hasiči a policajti, ponáhľajúci sa na miesto nešťastia. Sanitky jedna za druhou odvážali zranených do štyroch bratislavských nemocníc. Cestujúcich s ľahšími zraneniami ošetrovali priamo na mieste.

Najhoršie je na tom stále rušňovodič

Najhoršie na tom bol rušňovodič jedného z vlaku, ktorý podľa našich informácií ostal zakliesnený vo vozni v priestore asi 20 cm. Hasiči ako aj záchranári sa ho snažili z úzkeho priestoru vyslobodiť. "Rušňovodiča ohrozujú na živote vážne poranenia hlavy, panvy a dolných končatín," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská. "Sprievodca je po operácii krčnej chrbtice, podobný ťažší úraz utrpel aj 83-ročný cestujúci. Obaja sú stabilizovaní," uviedla ďalej hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Vlakové spojenia na trase Bratislava-Žilina a Bratislava-Nové Zámky boli od nehody celé popoludnie zrušené a niektoré vlaky odkláňali. Neskoro večer obnovili dopravu na jednej koľaji. Aj niekoľko hodín bolo na mieste nešťastia množstvo vyšetrovateľov a pracovníkov železníc. Po neskorých nočných hodí zisťovali presnú príčinu zrážky oboch vlakov.

Od skorého rána sa pracovali na odstraňovaní následkov nehody. Na miesto priviezli mechanizmy a žeriav, s ktorými zdemolované rušne odpratávali. Oba rušne odtiahli na Hlavnú stanicu. Popoludní už boli sprejazdnené 4 z piatich koľajiskách. V tejto chvíli by mala byť doprava obnovená na všetkých piatich koľajách. Presné príčiny a miera zavinenia sú naďalej predmetom vyšetrovania.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy