Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ľubomír Galko: Úsmev, z ktorého mrazí
Zdielať na

Ľubomír Galko: Úsmev, z ktorého mrazí

Zdroj: SaS

Na mimoriadnom zasadnutí NR SR sa minulý týždeň nepodarilo odvolať ani Roberta Fica z pozície predsedu vlády, ani Roberta Kaliňáka (ten už bol odvolávaný v krátkom časovom slede po druhýkrát) z pozície ministra vnútra. Čo nám vlastne ukázala parlamentná debata?

Komentár píše Ľubomír Galko, uverejnený aj na spravodajskom portáli EuropskeNoviny.sk.

Kradnú nám Slovensko

Vládna koalícia nám postupne kradne štát, kradne nám Slovensko. Nielenže niektorí z jej predstaviteľov našu vlasť skorumpovali a nechali ju skorumpovať, ale doviedli situáciu do takej absurdity, že bránia vyšetrovaniu už úplne všetkého.

Bránia vyšetreniu podvodov človeka, ktorý podľa všetkého okradol o veľké peniaze občanov Slovenska, a to len preto, že je to ten istý človek, v byte ktorého žije predseda vlády Robert Fico. Bránia ho aj preto, lebo tých bytov postavil viacero a viacerí predstavitelia smeráckej klientely na tom profitovali.

Bránia vyšetrovaniu podvodov a finančných machinácií ministra vnútra Kaliňáka, ich vlastného ministra, ktorý odkedy vstúpil do politiky a hlavne za posledné roky brutálne bohatne a nevie to nijako rozumne vysvetliť. Ktorý zatĺka až do poslednej chvíle svoje čulé obchodné vzťahy s pochybnými osobami. Až keď ho novinári zaženú do úzkych, tak potom ich horko-ťažko prizná, ale naďalej klame ako najatý.

Dokonca bránia aj vyšetreniu násilia na malých deťoch. To aj preto, lebo jeden z nich, smerák Erik Tomáš, hlavný mediálny poradca Roberta Fica, mediálne radí potenciálnym páchateľom, u ktorých je dôvodné podozrenie, že o tomto násilí vedeli a že ho kryli. A on im radí, ako sa z týchto podozrení vyvliecť.

Až sem tú situáciu nechali predstavitelia vládnej koalície dospieť.

Fico je rovnako morálne rozložený ako Mečiar 

Robert Fico je rovnako morálne rozložený človek ako bol svojho času Vladimír Mečiar. Stará ľudová múdrosť hovorí, že ryba smrdí od hlavy. A za vládne strany, vládnu koalíciu je zodpovedná hlava a tou je predseda vlády Slovenskej republiky. Lenže Robert Fico nekoná. Vlastne áno, koná – všetko to amorálne konanie nielen kryje, ale sa na ňom priamo podieľa.

Robert Fico sa svojho času v minulosti vyjadril, že by v Mečiarovej vile Elektra bol pekný detský domov alebo škôlka. Bolo to v čase, keď sa Robert Fico voči Vladimírovi Mečiarovi akože ešte vyhraňoval. Dnes to už nerobí, lebo vie, že on sám je rovnako morálne zvrátený ako on.

Tak si to zhrňme :

  • Robert Fico, predseda vlády Slovenskej republiky býva v luxusnom byte človeka podozrivého z daňových podvodov, ktorý si užíva privilégium beztrestnosti práve vďaka tomu, že má blízko k premiérovi a jeho pobočníkovi, ministrovi vnútra.
  • Hlavný Ficov mediálny poradca a jeden z vás radí ľuďom, ktorí nesú zodpovednosť zo sexuálneho zneužívania detí. Prevedené do dôsledku – radí potenciálnym páchateľom alebo spolupáchateľom ako sa majú vyviňovať.
  • asistentka Roberta Fica zase radila masérovi Kostkovi ako sa vyviniť z podozrení, že mal protekciu vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni a dostával od nej nadštandardné platby, čo medzitým potvrdil aj Najvyšší kontrolný úrad.

To, akými pochybnými ľuďmi sa obklopuje predseda strany Smer – SD a zároveň predseda vlády Robert Fico vypovedá o jeho charaktere. Robert Fico je nebezpečný pre Slovensko a pre našich občanov. Zároveň je už evidentne neschopný posudzovať svoje konanie z morálnych hľadísk. A táto porucha jeho osobnosti ho aj naďalej drží vo funkcii, pretože normálny človek by sa už po toľkých hrubých prešľapoch dávno svojej funkcie vzdal.

Úsmev, z ktorého mrazí

Keď minulý týždeň Igor Matovič predkladal návrh na odvolanie Roberta Fica, z pléna naňho kričali poslanci Smeru-SD, či si niečo šľahol, poslanec Šebej z Mostu naňho kričal, že je šašo. Zozadu dokonca po ňom dokonca pokrikovali podpredsedovia Národnej rady Martin Glváč a Béla Bugár, ktorí sa ináč tvária ako etalón slušnosti a neustále poslancov opozície poučujú a zahriakujú a vysvetľujú im, ako sa treba slušne správať a nevykrikovať.

V ten moment (málo ľudí, vrátane prítomných novinárov, si to všimlo), kúsok napravo sedel a spokojne sa uškŕňal minister vnútra Robert Kaliňák. Nielen uškŕňal, on sa neviazane smial. Smial sa predstaviteľom strán SNS a zo strany Most – Híd, ktorí ho musia zakaždým neslobodne podržať vo funkcii. Smial sa svoju šéfovi Robertovi Ficovi, ktorý ho nasilu v nej musí držať tiež, lebo by padol spolu s ním. Smial sa aj opozícii. A smial sa celému Slovensku.

Každý z nás, každý jeden človek by sa mal snažiť nájsť počas svojho života svoju ľudskú dôstojnosť a udržať si túto ľudskú dôstojnosť do smrti – najmä v zlých časoch. Každý z nás musí prejsť kus cesty, pokiaľ tú svoju ľudskú dôstojnosť nájde. Dámy a páni z vládnej koalície – a prednostne poslanci strán SNS a Most – Híd, svojím nezmyselným držaním Roberta Kaliňáka a Roberta Fica vo funkciách a zakrývaním ich káuz, pre ktoré už dávno vo svojich funkciách nemali byť, svoju ľudskú dôstojnosť v týchto dňoch strácajú.

Súvisiace články