Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Voľno v práci? Celé Slovensko na poľskom trhovisku
Zdielať na

Voľno v práci? Celé Slovensko na poľskom trhovisku

JABLONKA / Zdá sa, že malá poľská dedinka Jablonka u nás ani nepotrebuje reklamu. Tisíce Slovákov o nej veľmi dobre vie. Vstávajú nadránom, aby stihli miestne trhy. Nájdete tam všeličo. V stredu išli na dračku kvety a sladkosti.

Príchod na trhy preveril nervy zákazníkov

Vyzerá to tak, že mnohí Slováci z takmer všetkých kútov Slovenska namiesto oslavovania sviatku sa rozhodli ísť na jedno jediné miesto, a to na poľské trhovisko. Príchod naň, však preveril ich nervy. Stáli v asi 14 kilometrovej kolóne. "Išli sme 6 kilometrov dve hodiny na jarmok ako slimáci, kolóna bola dlhá 14km," opísujú Slováci svoj príchod do Jablonky.

No potom sa už nedali zastaviť, za parkovné zaplatili dve eurá a hor sa na nákupy. Najviac išli na odbyt kvety. "My sme z Kostolian pri Zlatých Moravciach, nakúpili sme kvety do záhradky a sladkosti," prezradil manželský pár pri odchode.

Podporujeme poľskú ekonomiku

Aj keď sa uličkami medzi stánkami  takmer nedalo prejsť pre nával kupujúcich, nie všetkým poľské trhovisko učarovalo. "My sme z Bystrice, neoplatilo sa prísť, hľadali sme stavebný materiál ale nenašli sme čo sme potrabovali," neskrývajú sklamanie Banskobystričania.

Zdá sa, že niektorí Slováci ako turisti v zahraničí sú vždy pripravení a hlad ich nezaskočí. V každom prípade však dnes všetci nakupujúci v Jablonke zas o čosi pomohli poľskej ekonomike. "Proste bol slnečný deň a my sme sa rozhodli troška pomíňať peniaze," dodáva jedna z nakupujúcich.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy